ΠΡΟζύΜΙ

…και ξερό ψωμί…

ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΗΛΟ

Συστατικά:  

1 lt. ζεστό νερό

1 μήλο ξεφλουδισμένο

2 kg. αλεύρι σικάλεως

αλάτι

 

Οδηγίες:

Τρίβουμε 1 μήλο ξεφλουδισμένο μέσα σε 1 lt. ζεστό νερό και το αφήνουμε 1 μέρα έξω. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το νερό από το μήλο, προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε το ζυμάρι. Αφήνουμε πάλι τη μάζα μία μέρα έξω. Προσθέτουμε 1 προς ½ αλεύρι και νερό αντίστοιχα στο μείγμα μας, ζυμώνουμε και αφήνουμε μία μέρα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 3 μέρες, μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή ποσότητα ζύμης. Τότε προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Αφού το πλάσουμε, το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Τέλος, το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου. (για 300 gr. Χρειάζονται περίπου 35′-40′).

Ευχαριστούμε πολύ τον αρτοποιό του φούρνου Λυκαβηττού για την παραχώρηση της συνταγής.

Νοεμβρίου 11, 2008 - Posted by | παρασκευή προϊόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Ενημερωθείτε για κάθε νέα δημοσίευση στο email σας.

Αρέσει σε %d bloggers: