ΠΡΟζύΜΙ

…και ξερό ψωμί…

ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΗΛΟ

Συστατικά:  

1 lt. ζεστό νερό

1 μήλο ξεφλουδισμένο

2 kg. αλεύρι σικάλεως

αλάτι

 

Οδηγίες:

Τρίβουμε 1 μήλο ξεφλουδισμένο μέσα σε 1 lt. ζεστό νερό και το αφήνουμε 1 μέρα έξω. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το νερό από το μήλο, προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε το ζυμάρι. Αφήνουμε πάλι τη μάζα μία μέρα έξω. Προσθέτουμε 1 προς ½ αλεύρι και νερό αντίστοιχα στο μείγμα μας, ζυμώνουμε και αφήνουμε μία μέρα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 3 μέρες, μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή ποσότητα ζύμης. Τότε προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Αφού το πλάσουμε, το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Τέλος, το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου. (για 300 gr. Χρειάζονται περίπου 35′-40′).

Ευχαριστούμε πολύ τον αρτοποιό του φούρνου Λυκαβηττού για την παραχώρηση της συνταγής.

About these ads

Νοεμβρίου 11, 2008 - Posted by | παρασκευή προϊόντων

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: